Een goede vriendin wijst mij op de boeken van Michael Pilarczyk. Ik heb wel van hem gehoord, waarschijnlijk via social media, maar ken hem verder niet. Dus ik google zijn naam. Nou, hij is niet moeilijk te vinden. Zijn site begint met: “Leef je mooiste leven. 175.00 mensen hebben hun leven positief veranderd. Ben jij de volgende?”. Dat 175.00 mensen daadwerkelijk hun leven positief hebben veranderd door hem, lijkt mij nogal stellig. In de alinea daar onder staat dan ook “We hebben al 175.000 mensen op weg mogen helpen”. Dat klinkt me al waarheidsgetrouwer.

Ik ben wel benieuwd naar waarom zoveel mensen het aanbod van Michael Pilarczyk aantrekkelijk vinden en meld mij aan voor zijn nieuwsbrief. Meteen krijg ik een email met daarin een link naar een ebook: 5 Gouden Regels. Hierin vertelt hij over de regels die hij zelf dagelijks toepast. “Hierdoor houd ik overzicht, focus, discipline en structuur. Ik denk dat dit de basis is van mijn succes. Deze ‘gouden regels’ werken écht.” Om je een idee te geven: de eerste regel is “Begin met 15 minuten rust voor jezelf”. En hij eindigt met: “Dit zal je leven verrijken en positief veranderen”.

Kijk, dat die regels voor hem werken, wil ik echt wel geloven. Hij is duidelijk succesvol. Dus die regels werken voor hem, écht. Maar waar ik dan zo benieuwd naar ben is: past hij die regels ook echt elke dag toe? En hoe doet hij dat dan op dagen dat hij niet zo lekker in zijn vel zit? Of op de dagen waarop er onverwachte problemen opduiken die heel veel tijd kosten om op te lossen zodat er geen tijd meer is om 15 minuten naar een inspirerende podcast te luisteren (gouden regel 4 en één van de producten die hij aanbiedt). Als je ook voldoende wilt slapen natuurlijk. Zo zijn er legio situaties te bedenken waardoor het niet lukt of waarom het moeilijk is om je aan die regels te houden.

En wat doet Michael Pilarczyk dan? Wat doe jij dan? Uiteindelijk gaat het daar volgens mij om als je je mooiste leven wilt leven: wat doe je in de moeilijke, vervelende situaties? Want die zijn er ook. Hoe ga je daar mee om? En dat is voor iedereen anders. Dat is persoonlijk. Iedereen heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Michael Pilarczyk heeft de zijne blijkbaar gevonden. Maar het is best lastig om die van jezelf te vinden, laat staan te begrijpen. Ik hoop maar dat je dat van hem kunt leren tijdens zijn events of in zijn online programma. En ik heb goede hoop, want op zijn site heeft hij het ook over “Leer jezelf begrijpen”.

Ik snap natuurlijk ook wel dat zo’n ebook met 5 gouden regels marketing is. Ik laat me er door inspireren en haal er dingen uit die mij aanspreken. “Oh, doet hij dat zo, ik kan ook wel eens proberen of dat voor mij werkt.” Ik geef er mijn eigen draai aan. En ik ga zeker zijn boek Master Your Mindset lezen. Om mijzelf beter te leren begrijpen.