Quote

Saskia

Oefening als moment van rust en om meer ruimte voor jezelf te maken.

Gratis focus oefening ‘Ruimte maken’

Hier is de audio-oefening ‘Ruimte maken’ te beluisteren en te downloaden (mp3).

In deze oefening gaan we aandacht besteden aan het centrum van je lijf. Als je dan aan een bepaalde situatie denkt, kun je een specifieke resonantie in je lijf voelen. Dit is een soort van innerlijke ervaring die nog geen woorden heeft. Maar deze resonantie kun je wel voelen. In focusing heet dat een ‘felt sense’. Daar kun je contact mee maken. En door dit contact, door je aandacht te richten op dit gevoel, kan die felt sense inzicht en begrip brengen over die bepaalde situatie. Dat noemen we in focusing een ‘felt shift’.

De oefening duurt ca 2 minuten. Zorg dat je op een rustige, comfortabele plek zit en dat je tijdens de oefening niet gestoord kan worden. Misschien wil je de deur dicht doen, je telefoon uitzetten en wat daar maar meer voor nodig is. Heb je gedurende de oefening tussendoor meer tijd nodig? Gebruik dan de pauzeknop. Je kunt de oefening zo vaak gebruiken als je maar prettig vindt.

Ik wens je een fijne oefening toe.

 

Mocht je na de oefening behoefte hebben om te reageren of wil je nadere informatie ontvangen, schroom niet om dan contact op te nemen met Saskia in ’t Veld, of bel 00 31 (0)50 5797330